FC S-serien består av kameror, som uppges vara resultatet av en ”noggrann produktutveckling där FLIR gjort den kompaktare och gett den en helt ny och IP66-klassad kapsling i aluminium.” Det innebär att kameran ska klara temperaturer från minus 50 grader till plus 75 grader. Tack vare att kameran blivit lättare uppges den även vara enklare att installera.
– En värmekamera kan framställa en skarp bild i totalt mörker och de behöver alltså inget externt ljus alls för att fungera. En annan fördel är att de kan producera en bild i praktiskt taget alla väderförhållanden eftersom de ser genom regn, snö, dimma och rök. Värmekameror är också idealiska att använda i dagsljus då de inte påverkas av reflexer eller direkt bländande sol, och de är heller inte tillståndspliktiga, säger Johan Eklund, vd för den svenska FLIR-distributören CCTV-Systems..
Kameran, som ström- och datamatas via enbart en kabel tack vare PoE, innehåller FLIR:s DDE-teknik (digital detail enhancement) som ska förstärka kontrasten och ge detektering på längre avstånd.
– Det ger kristallklara bilder som inte går att jämföra med någon annan värmekamera på marknaden eftersom FLIR är ensamma om denna teknik, säger Johan Eklund.
Seriens produktkatalog omfattar kameror med både 640×480- och 320×240-upplösning och sammanlagt elva olika slags optik för alla tänkbara behov och miljöer. FLIR uppges dessutom vara så säkra på sin produkt att de lämnar tio års garanti på sensorn.
– Denna garanti är helt unik. Man kan verkligen känna sig trygg i sin investering när man exempelvis sätter upp 20 stycken kameror runt en fabrik, eftersom man slipper jobbet med att ideligen montera ner kamerorna och reparera dem, säger Johan Eklund i ett pressmeddelande.
FC S-serien kan integreras i befintliga nätverk, kontrolleras och visa bilder genom olika enheter, bland annat PC, NVR, smarthpone eller surfplatta.